Proiecte

Caracterizarea compoziției în acizi grași din grăsimi/uleiuri de origine animală și/sau vegetală, utilizând metode performante, în scopul asigurării securității nutriționale

2016-01-20

Beneficiar:

IBA Bucuresti

Proiect ,,Caracterizarea compoziției în acizi grași din grăsimi/uleiuri de origine animală și/sau vegetală, utilizând metode performante, în scopul asigurării securității nutriționale"

Programul: NUCLEU - PN 16 46 01 01

Contract nr. 29N/2016

Autoritate contractantă: Ministerul Cercetării și Inovării

Perioadă de realizare a proiectului: 15.03.2016 - 30.11.2017

Buget: 1.092.000 lei

 

Obiectivul general al proiectului: Implementarea în laborator a unei metode GC/MS de determinare a acizilor grași din grăsimi/uleiuri de origine animală și/sau vegetală. Investigații privind influența tipului de grăsime/ulei utilizat la fabricarea biscuiților asupra compoziției în acizi grași și acizi grași trans.

Obiective specifice:

  • Dezvoltarea, validarea și autorizarea unei metode GC/MS pentru determinarea simultana a 26 de esteri metilici ai acizilor grasi din grăsimi/uleiuri de origine animală și/sau vegetală.
  • Studiu privind analiza comparativă în FAME a unor grăsimi/uleiuri de origine animală și/sau vegetală prin metoda dezvoltată și prin aplicarea tehnicii RMN.
  • Influența tipului de grăsime/ulei utilizat la fabricarea biscuiților, asupra compoziției în acizi grași și acizi grași trans, în scopul asigurării securității nutriționale și a siguranței alimentare.

 

Responsabil proiect: Negoiță Mioara

E-mail: mioara.negoita@bioresurse.ro