Media

Pescuitul, din spațiu - FAO îmbrățișează inovarea și tehnologia

2020-06-10

De la sateliți de observație la telecomunicații mobile sau la drone, FAO îmbrățișează inovarea de orice tip pentru a completa lunga sa istorie de a culege și a prelucra date de la sol.

Tehnologia transformă viteza și acuratețea colectării datelor, deschizând uși către noi informații, în același timp promițând să schimbe natura/sensul dezvoltării. FAO a demarat noi parteneriate cu cei mai mari specialiști de date din lume, pentru a se asigra că toate țările au acces nelimitat și mai ales facil la informație, pentru a-și putea transforma politicile.

PESCUITUL, DIN SPAȚIU

FAO își unește forțele cu oamenii de știință ai lumii în ceea ce privește „prima viziune globală a lumii” privind practicile de pescuit, oferind peste 22 de milioane de puncte de informații despre activitățile navelor de transport din întreaga lume. Pentru combaterea activităților ilicite de pescuit, Global Fishing Watch combină datele observate din satelit cu tehnologia cloud computing pentru urmărirea pescuitului și identificarea activităților suspecte ale navelor maritime. Instrumentul oferă posibilitatea ca toate țările să se poată conecta la un flux live de date din satelit, ceea ce face ca urmărirea navelor să fie în timp real – guvernele pot acționa rapid. Navele care pescuiesc ilegal în ariile marine protejate pot fi prinse în “plasa digitală” împreună cu capturile lor.

https://globalfishingwatch.org/