Media

Ghidul consumatorului isteț - Partea a 2-a

2020-04-27

Păstrarea în bune condiții a produselor alimentare este esențială pentru sănătatea fiecăruia dintre noi.

În perioade ca aceasta, când există o tendință exagerată de aprovizionare, iar spațiul din frigiderele noastre este limitat, este foarte important să păstrăm o disciplină strictă a depozitării alimentelor cumpărate.

Așa vom ști CÂT putem stoca din fiecare produs, UNDE este cel mai potrivit să depozităm un tip de aliment și CARE este ritmul de consum al fiecăruia dintre acestea. Implicit, putem să evaluăm cu CE, CÂT și în ce RITM să ne aprovizionăm.

Să fii un consumator eficient, înseamnă să știi ce provizii ai, să ai cunoștință pentru cât timp îți ajung, ca să poți să îți faci o listă de cumpărături cu strictul necesar.

Din punct de vedere al siguranței alimentare a familiilor noastre, rezervele de hrană nu le facem după emoțiile care ne domină la un moment dat ci după CÂT spațiu de stocare, depozitare, refrigerare sau congelare în condiții de siguranță avem acasă.

Acest lucru înseamnă implicit că trebuie să respectăm câteva condiții de igienă de bază, pentru a nu compromite (contamina) spațiile de păstrare a alimentelor.

Ghidul consumatorului isteț - Partea a 2-a