Descriere activități

  • cercetare, dezvoltare, inovare produse si procese in procesarea carnii;
  • inovare, dezvoltare pentru optimizarea valorii nutritionale a carnii si produselor din carne;
  • inovare, dezvoltare produse pentru grupuri tinta;
  • reformulare produse si procese cu noi ingrediente, cu scopul de a valorifica noi resurse;
  • productia sustenabila in domeniul procesarii carnii;
  • perceptia consumatorului privind produse noi din carne;
  • cercetari si studii stiintifice ale compusilor sanatosi din matricea produselor din carne, prin abordari multidisciplinare;
  • activitati de demonstrare si transferul la agentii economici a produselor rezultate din cercetare;
  • implementarea in statia pilot a sistemului de siguranta a alimentelor (Ghid de bune practici de igiena, Ghid de bune practici de productie, Studii de caz HACCP) pe tehnologii de fabricare;
  • brevetarea produselor/tehnologiilor rezultate din cercetare;
  • colaborarea cu celelalte compartimente si departamente din institut;
  • elaborarea de publicatii in domeniu: articole, carti, brosuri etc.

Stația experimentări pilot procesare carne