BENEFICIARII: apicultori (mic apicultor, ferme apicole), procesatori de produse apicole (miere, polen), operatori în industria suplimentelor alimentare pe bază de produse apicole, absolvenți de liceu, școli profesionale, studenți (agronomie, zootehnie, chimie alimentară etc.) alte persoane interesate (farmaciști, asistenți farmacie, medici, asistente medicale)

Produsele stupului în alimentație - Sistem integrat de valorificare

PRODUSELE STUPULUI ÎN ALIMENTAȚIE - PREZENTARE GENERALĂ

Produse apicole de colectura: (miere, polen, propolis)

400 lei (TVA inclus)

1 zi - 8 ore
  • Prezentare generala, Compozitie, proprietati
  • Conditii de calitate
  • Recoltare, depozitare
  • Conditii de igiena (HACCP)

Produse apicole de secretie (proprii albinelor): laptisor de matca, venin de albine, ceara, larve de albine

400 lei (TVA inclus)

1 zi - 8 ore
  • Prezentare generala, Compozitie, proprietati
  • Conditii de calitate
  • Recoltare, depozitare
  • Conditii de igiena (HACCP)

LEGISLAȚIE ÎN DOMENIUL APICOL

400 lei (TVA inclus)

1 zi - 6 ore - 8 ore
  • Legislație europeană
  • Legislație națională

CALITATEA PRODUSELOR APICOLE

600 lei (TVA inclus)

2 zile
  • Condiții de calitate pentru produsele apicole utilizate în alimentație – prezentare standarde naționale și internaționale
  • Metode de analiză specifice (International Honey Commission)

Suplimente alimentare pe bază de produse apicole

400 lei (TVA inclus)

1 zi - 8 ore
  • Legislație în domeniu (EU și național) –
  • Mențiuni nutriționale și de sănătate pentru produsele stupului (EFSA 1924/2006)

FALSIFICAREA PRODUSELOR APICOLE

600 lei (TVA inclus)

1-2 zile
  • Prezentarea legislației specifice domeniului
  • Falsificarea produselor apicole (adaosuri de falsificare)
  • Falsificarea mierii – adaosuri de falsificare
  • Falsificarea propolisului și a cerii de albine
  • Falsificarea/contrafacerea lăptișorului de matcă  (10-HDA)
  • Falsificarea apitoxinei (veninului de albine recoltat)

ROLUL PRODUSELOR STUPULUI IN ALIMENTATIA UNOR CATEGORII DE VARSTE CU CERINTE SPECIALE

POATE REPREZENTA UN MODUL SEPARAT LA CURSURILE DE NUTRIȚIE !!!

ALIMENTAȚIA COPILULUI

  • Alimentatia sugarului – mierea si botulismul infantil
  • Alimentatia copilului mic – prescolar
  • Alimentatia adolescentului

ROLUL PRODUSELOR APICOLE ÎN ALIMENTAȚIA PERSOANELOR (POPULATIEI) DE VÂRSTA A TREIA

  • Rolul produselor apicole in modificările funcționale asociate vârstei a treia.
  • Rolul nutritiv-functional al produselor stupului in alimentatia persoanelor cu boli degenerative (boli cronice – cardiovasculare, hepatice), boli autoimmune, cancer, scleroză multiplă (MS) etc.