Pentru înscrieri contactați-ne pe email training@bioresurse.ro  sau pe telefon la numărul 021 210 91 28. Programarea organizării cursurilor se realizeaza în funcție de disponibilitatea sălilor, laboratoarelor și a numărului de cursanți într-o perioadă de minim 2 săptămâni care va fi comunicată și stabilită de comun acord.

AMBALAREA PRODUSELOR ALIMENTARE

BENEFICIARI: angajaţi din industria alimentară implicaţi în procesul de ambalare, absolvenţi de liceu, şcoli profesionale, studenţi şi masteranzi ai universităţilor cu profil alimentar, alte persoane interesate.

AMBALAREA PÂINII ŞI A PRODUSELOR DE PANIFICAŢIE - ELEMENTE DE BAZĂ

¼ zi - 2 ore

 180 lei (TVA inclus)

AMBALAREA LAPTELUI ŞI A PRODUSELOR LACTATE – ELEMENTE DE BAZĂ

¼ zi - 2 ore

180 lei (TVA inclus)

AMBALAREA CĂRNII ŞI A PRODUSELOR DIN CARNE – ELEMENTE DE BAZĂ

¼ zi - 2 ore

180 lei (TVA inclus)

AMBALAREA PEŞTELUI ŞI A PRODUSELOR DIN PEŞTE – ELEMENTE DE BAZĂ

¼ zi - 2 ore

180 lei (TVA inclus)

AMBALAREA FRUCTELOR ŞI LEGUMELOR – ELEMENTE DE BAZĂ

¼ zi - 2 ore

180 lei (TVA inclus)

AMBALAREA DULCIURILOR – ELEMENTE DE BAZĂ

¼ zi - 2 ore

180 lei (TVA inclus)

AMBALAREA BĂUTURILOR NEALCOOLICE – ELEMENTE DE BAZĂ

¼ zi - 2 ore

180 lei (TVA inclus)

AMBALAREA BĂUTURILOR ALCOOLICE – ELEMENTE DE BAZĂ

¼ zi - 2 ore

180 lei (TVA inclus)

AMBALAREA PRODUSELOR MARINATE, SOSURILOR ŞI CONDIMENTELOR – ELEMENTE DE BAZĂ

¼ zi - 2 ore

180 lei (TVA inclus)

AMBALAREA GRĂSIMILOR DE ORIGINE VEGETALĂ – ELEMENTE DE BAZĂ

¼ zi - 2 ore

180 lei (TVA inclus)

CERINŢE DE SIGURANŢĂ ALIMENTARĂ PENTRU AMBALAREA PRODUSELOR ALIMENTARE

BENEFICIARI: angajaţi din cadrul firmelor producătoare de ambalaje, angajaţi din industria alimentară implicaţi în procesul de ambalare, absolvenţi de liceu, şcoli profesionale, studenţi şi masteranzi ai universităţilor cu profil alimentar, alte persoane interesate.

AMBALAREA PRODUSELOR ALIMENTARE – PRINCIPII DE BAZĂ ŞI CONCEPTE

300 lei (TVA inclus)

1 zi - 6 ore

Principii de bază privind ambalarea produselor alimentare

  • Definiţii, termeni, concepte
  • Clasificare ambalajelor
  • Funcţiile ambalajelor

Materiale de ambalare de uz alimentar

  • Materiale celulozice: lemn, hârtie, carton
  • Materiale plastice: PE, PP, PS, PVC, PET, PA
  • Materiale metalice
  • Sticla
  • Materiale complexe

AMBALAREA PRODUSELOR ALIMENTARE – ASPECTE LEGISLATIVE

400 lei (TVA inclus)

1 zi - 6 ore
  • Legislaţie europeană
  • Legislaţie naţională

CONTROLUL SIGURANŢEI AMBALAJELOR – METODOLOGIE DE TESTARE

700 lei (TVA inclus)

1 zi - 8 ore
  • Migrarea globala de componenţi
  • Migrări specifice de componenţi
  • Conţinutul de metale grele

CONTAMINAREA PRODUSELOR ALIMENTARE CU METALE GRELE

BENEFICIARI: cercetători din domeniul alimentar, studenţi, masteranzi, doctoranzi ai universităţilor cu profil alimentar, alte persoane interesate.

DETERMINAREA CONŢINUTULUI DE METALE GRELE DIN PRODUSELE ALIMENTARE – TEHNICI DE PREGĂTIRE A PROBELOR

400 lei (TVA inclus)

1 zi - 6 ore
  • Mineralizare uscată în cuptor de calcinare
  • Mineralizare umedă în cuptor cu microunde

DETERMINAREA CONŢINUTULUI DE PLUMB ŞI CADMIU DIN PRODUSE ALIMENTARE PRIN SPECTROMETRIE DE ABSORBŢIE ATOMICĂ (GF-AAS)

600 lei (TVA inclus)

1 zi - 8 ore
  • Prezentare echipament
  • Trasare curbă de calibrare
  • Determinare conţinut de plumb şi cadmiu

DETERMINAREA CONŢINUTULUI DE MERCUR DIN PRODUSE ALIMENTARE PRIN SPECTROMETRIE DE ABSORBŢIE ATOMICĂ (MHS-AAS)

500 lei (TVA inclus)

1 zi - 6 ore
  • Prezentare echipament
  • Trasare curbă de calibrare
  • Determinare conţinut de mercur

PRODUSELE STUPULUI IN ALIMENTATIE – SISTEM INTEGRAT DE VALORIFICARE

BENEFICIARII: apicultori (mic apicultor, ferme apicole), procesatori de produse apicole (miere, polen), operatori in industria suplimentelor alimentare pe baza de produse apicole, absolventi de liceu, scoli profesionale, studenti (agronomie, zootehnie, chimie alimentara etc.) alte persoane interesate (farmacisti, asistenti farmacie, medici, asistente medicale)

Produse apicole de colectura: (miere, polen, propolis)

400 lei (TVA inclus)

1 zi = 8 ore
  • Prezentare generala, Compozitie, proprietati
  • Conditii de calitate
  • Recoltare, depozitare
  • Conditii de igiena (HACCP)

Produse apicole de secretie (proprii albinelor): laptisor de matca, venin de albine, ceara, larve de albine

400 lei (TVA inclus)

1 zi = 8 ore
  • Prezentare generala, Compozitie, proprietati
  • Conditii de calitate
  • Recoltare, depozitare
  • Conditii de igiena (HACCP)

LEGISLATIE IN DOMENIUL APICOL

400 lei (TVA inclus)

1 zi = 8 ore
  • Legislatie europeana
  • Legislatie nationala

CALITATEA PRODUSELOR APICOLE

600 lei (TVA inclus)

2 zile
  • Conditii de calitate pentru produsele apicole utilizate in alimentatie _ prezentare standarde nationale și internaționale
  • Metode de analiza specifice (International Honey Commission)

INSTRUIRE PRACTICA ANALIZE PRODUSE APICOLE

600 lei (TVA inclus)

min 2 zile
  • Dotări minime necesare unui laborator de calitate
  • Efectuarea analizelor minimale de calitate in laborator IBA ((umiditate, indice de refracție etc.)
  • Determinarea falsificarilor asupra produselor apicole (laborator IBA)
  • Falsificarea mierii – adaosuri de falsificare
  • Falsificarea propolisului
  • Falsificarea / contrafacerea lăptișorului de matcă  (10-HDA)
  • Falsificarea cerii
  • Falsificarea apitoxinei (veninului de albine recoltat)

FALSIFICAREA PRODUSELOR APICOLE

min 600 lei (TVA inclus)

1 - 2 zile
  • Prezentarea legislatiei specifice domeniului
  • Falsificarea produselor apicole (adaosuri de falsificare)
    • Falsificarea mierii – adaosuri de falsificare
    • Falsificarea propolisului și a cerii de albine
    • Falsificarea / contrafacerea lăptișorului de matcă  (10-HDA)
    • Falsificarea apitoxinei (veninului de albine recoltat)

Suplimente alimentare pe bază de produse apicole

400 lei (TVA inclus)

1 zi - 8 ore
  • Legislatie in domeniu (EU si national) –
  • Mentiuni nutritionale si de sanatate pentru produsele stupului (EFSA 1924/2006)

PROGRAM: ROLUL PRODUSELOR STUPULUI IN ALIMENTATIA UNOR CATEGORII DE VARSTE CU CERINTE SPECIALE

ALIMENTATIA COPILULUI

400 lei (TVA inclus)

1 zi - 8 ore
  • Alimentatia sugarului – mierea si botulismul infantil
  • Alimentatia copilului mic – prescolar
  • Alimentatia adolescentului

ROLUL PRODUSELOR APICOLE ÎN ALIMENTAȚIA PERSOANELOR (POPULATIEI) DE VÂRSTA A TREIA

400 lei (TVA inclus)

1 zi - 8 ore
  • Rolul produselor apicole in modificările funcționale asociate vârstei a treia.
  • Rolul nutritiv-functional al produselor stupului in alimentatia persoanelor cu boli degenerative (boli cronice – cardiovasculare, hepatice), boli autoimmune, cancer, scleroză multiplă (MS) etc.

MIGRAREA GLOBALĂ DE COMPONENŢI DIN MATERIALE DESTINATE AMBALĂRII PRODUSELOR ALIMENTARE

BENEFICIARI: angajaţi din cadrul firmelor producătoare de ambalaje, angajaţi din industria alimentară implicaţi în procesul de ambalare, absolvenţi de liceu, şcoli profesionale, studenţi şi masteranzi ai universităţilor cu profil alimentar, alte persoane interesate.

MIGRAREA GLOBALĂ DE COMPONENŢI – PRINCIPII DE BAZĂ ŞI CONCEPTE

350 lei (TVA inclus)

1 zi - 6 ore
  • Principii de bază privind migrarea globală
  • Simulanţi alimentari
  • Testarea migrării globale de componenţi în simulanţi apoşi
  • Testarea migrării globale de componenţi în simulanţi graşi